Kabineklargøring

VIGTIGT FOR DIG OG DIN BIL

Hvorfor skal bilens kabine være ren?

Kabinen bliver udsat for store temperatur udsving. Fugt fra vores sko og tøj. Nogle gange vælger vi at spise i bilen. Vi afsætter spor, medbringer skidt og støv. Alt dette er perfekt for bakterier og grundlaget for en dårlig indeklima i bilen.
Vi sidder ofte tæt i bilen så indeklimaet er vigtigt for at få en god køretur.
Mange “glemmer” ting i bilen, papir, tøj o.l. som er med til at holde på fugten og giver dårligt luft i bilen.
Er man uheldig i trafikken og skal lave en kraftig opbremsning, er det på ingen måde hensigtsmæssigt at der “flyver” alt muligt rundt i kabinen.

Min anbefaling er derfor altid at, have en ren og opryddet kabine, så man kan nye turen sikkert, både sundhedsmæssigt og sikkerhedsmæssigt.

Hvordan laves en kabinerengøring?

Jeg starter med at luftrense hele bilen med en speciel luft turbodyse. Det slår alt skidt op af måtterne og sæderne. Herefter er alt skidt og snavs løsnet og kan let støvsuges. Så lækker jeg en special sæbe på instrumentbrættet, dørbeklædninger, gearkontsollet og tørres af med fiberklude. Alle revner, kanter mellem under sæderne samt bagagerum og luftsluser rengøres.
Ruder pudses inde som ude.Sæderne lægges i blød i en special sæbe. Snavs, blod, olie, solcreme mm. fjernes. Sæderne får igen en gang sæbe, derefter støvsuges det beskidte vand op, fra sæderne. Sæderne tørres og forløbet gentages indtil der ingen pletter er.
Når sæderne er helt tørre kan de imprægneret, så de ikke modtager skidt og snavs. Tillæg for hunde og kattehår aftales ved gennemgang.

Hvad skal bilen vaskes med indvendig?

Hvis du selv vil vaske bilen indvendigt, lav en blanding af varmt vand og sæbe, med efterfølgende en hårdt vredet fiberklud over alle overflader.
Jeg bruger en special sæbe som er beregnet til instrumentbrættet, dørbeklædninger, gearkontsollet m.m. Det er effektiv og giver en pæn tør overflade. Du er altid velkommen til at kigge ind og få råd og vejledning. Du kan også købe sæben her i butikken.

Hvad koster en kabinerengøring?

Der kan være meget forskel på hvor beskidt kabinen er og hvor mange timer der skal bruges på rengøringen. Typisk ligger det mellem 980kr,- og 1800,- kr.
For at der ikke skal opstå misforståelser aftaler jeg altid en fast pris før igangsætning. Kunden skal sørge for at bilen er tømt og klar til rengøring.
Jeg kan tilbyde en kundebil hvis dette er nødvendigt.

Hvad koster en sæderens?

Et enkelt sæde koster ca. 300 kr.
To forsæder og et bagsæde koster ca.980 kr. Bemærk det er ca. priser.
Sæderne kan være så beskidte at de skal behandles flere gange og derfor også en anden pris. Sæderne kan blive imprægneret, så de ikke modtager skidt og snavs efter en behandling.

Vinyl polering / Plast vedligeholdelse

Der er meget vinyl i din bil som desværre bliver både trist og mat at se på.
Med en vinyl polering får din bil en helt andet udtryk, ja den bliver næsten som ny. Jeg bruger et special produkt som vedligeholder vinyl og plast dele i bilen.

Tips & Tricks

Steen kan klare det!

Med tips & tricks fra Steen viser jeg dig hvordan jeg løser alverdens udfordringer med din bil. Det kan bl.a. være:

– Kabinerens
– Asfalt på bilen
– Sæderens
– Lakreparationer

Er du nysgerrig på hvad Steen kan? Så send en mail til mig i dag på mail@steenrust.dk eller se hvilke tricks jeg har oppe i ærmet.

Hvordan får jeg bilsæderne fine igen?

Du kan naturligvis selv forsøge at rengøre sæderne. Men vær opmærksom på at der nemt kommer pletter og skjolder.
Jeg bruger en special sæbe og kraftig støvsuger til opsamling af det beskidte sæbevand.

Sæderne lægges i blød i en special sæbe. Snavs, blod, olie, solcreme mm. fjernes.Sæderne får igen en gang sæbe, derefter støvsuges det beskidte vand op, fra sæderne. Sæderne tørres og forløbet gentages indtil der ingen pletter er.
Når sæderne er helt tørre kan de imprægneret, så de ikke modtager skidt og snavs.

Hvordan fjernes asfalt / tjærepletter?

Man skal være lidt forsigtig når asfalt skal fjernes fra bilens lak og fælge. Der kan nemt være sand og små sten raster i tjære.
Jeg opløser altid tjæren med et special produkt, som jeg også bruger ved undervognsbehandling, så skylder jeg af med vand først, herefter vasker jeg det sidste væk. På den måde kommer der ikke ridser i lakken og fælgene kommer til at stå flotte igen.
Hvorfor skal bilens fælge rengøres?

Bremsestøv, skidt og snavs sætter sig på alle typer fælge. Det kan over tid beskadige dine fælge. Fælgene bør jævnligt rengøres så det ikke sætter sig permanent.

Bestil tid til undervognsbehandling

For at få den bedste effekt, anbefales det at få bilen undervognsbehandlet cirka hvert tredje år. Hvis du står og mangler en god pris på undervognsbehandling i Ribe og omegn, så tøv ikke med at tage et smut forbi mit værksted.
Fang mig på telefon 21 76 44 44 eller email mail@steenrust.dk, for en uforpligtende snak. Du kan også udfylde kontaktformularen, så vender jeg tilbage til dig snarest muligt
Der er 15% rabat på online booking

 

Er det bedst at vaske bil i regnvejr?

Ja det er en god idé at vaske bilen i regnvejr!
Der er 3 store fordele ved at vaske bilen i regnvejr:
Regnvand indeholder ikke kalk. Du skal ikke tørre bilen af for at undgå kalkpletter eller rander. Du skal ikke pøse vand på hele tiden.
Når bilen er våd, slider det ikke så meget på lakken for at få skidtet af.

Er det godt at vaske bil i vaskehal?

Det er et spørgsmål som har delt vandene i mange år.
Min anbefaling er at, undgå så vidt muligt vaskehaller, men jo ikke alle der kan vaske hjemme. Specielt bør du undgå undervognsvask, da bunden ikke vaskes de steder den trænger og kan give fugt i abs stikkene .Så har du tid og mulighed for at håndvaske bilen, er det at foretrække.

Kan man vaske sin bil i solskin?

Hvis det er solskin, er det bedst at sætte bilen i skygge og vaske den hvor solen ikke skinner direkte på bilen. Når solen rammer bilen fordamper vandet hurtigt og du skal pøse meget vand på, under din vask. Det er svært at holde bilens overflade fugtig og din vask vil slide meget på lakken.
I alm. hus vand er der kalk og når du skyller bilen vil der komme kalk på overfladen som skal tørres af efterfølgende – med risiko for kalkpletter og render.

Kan man vaske sin bil for meget?

Hver gang man vasker sin bil, slider det på lakforsegler. Dermed ikke sagt du ikke skal vaske bilen men det er i langt de fleste tilfælde nok at vaske bilen en gang om måneden. Det er bedst at bruge en god bil svamp, brug en god bilvaske middel og sprøjt efter med haveslangen eller højtryksrenser. Sørg for at vaske og rengøre alle kanter.
Typisk vil en gang om måneden være nok.

Træk i pilen ovenover for at se før/efter billeder

Træk i pilen ovenover for at se før/efter billeder