Bilpleje

VIGTIGT FOR DIG OG DIN BIL

Bilpleje

Din bil bør vaskes regelmæssigt, så skadelige partikler og insektrester fjernes. Lakken skal jævnligt have voks til at forsegle overfladen, og beskytte mod nye angreb.
I bilens kabine kan der være bakterier og kemikalier gemt i støvet, der kan være sundhedsskadeligt. Det er derfor vigtigt at holde bilens kabine ren, hvilket også giver en mere behagelig køreoplevelse.

Jeg vil gerne dele ud-af mine erfaringer og de mest normale spørgsmål jeg bliver stillet. Har du yderligere spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte mig.

Hvorfor skal jeg polere min bil?

Bilens lak bliver med tiden beskidt af jord, salt, insekter, fugleklatter, små ridser og meget mere. Det slider og nedbryder bilens lak, over tid.
Det er hverken flot eller godt for bil lakken og til sidst kan der komme rust. Specielt i kanter og kroge, hvor der ofte er fugt, vil der være risiko for startende rust. Men også små ridser og stenslag kan åbne op til bilens metaldele, så der er frit spil for dannelse af rust.
Det er bare ikke fedt at køre rundt i en mat og skjoldet bil.
Med jævnlig vedligeholdelse af bilens lak kan du både bevare bilens værdi og nyde turen.

Kan man polere stenslag og ridser væk?​

Har du fået stenslag eller ridser i lakken, bør det udbedres hurtigst muligt.
Rusten må ikke får lejlighed til at sætte sig! Der går ikke lang tid før rusten begynder at arbejde i metaldelene, hvis metallet er blottet for beskyttelse.
Du behøver ikke give bilen den helt store om lakering. En lille reparation kan afhjælpe små stenslag og ridser. Jeg fjerner begyndende rust og giver en god grunder, herefter tre gange lak og en klarlak. Kigger man efter vil man altid kunne se pletten, men rusten er stoppet.

Tips & Tricks

Steen kan klare det!

Med tips & tricks fra Steen viser jeg dig hvordan han løser alverdens udfordringer med din bil. Det kan bl.a. være:

– Kabinerens
– Asfalt på bilen
– Sæderens
– Lakreparationer

Er du nysgerrig på hvad Steen kan? Så send en mail til mig i dag på mail@steenrust.dk eller se hvilke tricks jeg har oppe i ærmet.

Hvad er lakforsegling?

En lakforsegling reparerer små ridser i lakken, så den igen er beskyttet og står flot.
Hvis man forstørrer lak overfladen, vil man kunne se en ujævn overflade. Lakforsegleren lægger sig i alle ujævnhederne og laver en tynd beskyttende hinde over hele bilen, den reparerer de små ujævnheder.

Hvad gør lakrens?

Lak rens fjerner urenheder og små ridser genskaber lakkens glans og farvedybde. Alt i forhold hvor uren bilens lak er, bruges forskellige produkter, med den slibningskorn der er nødvendig. Efter en lak rens står bilens lak ubeskyttet og får derfor en lakforsegling efterfølgende.

Hvad skal man polere bilen med?​

Jeg vasker og polere bilens yderste lak lag, jeg fjerne urenheder i lakken som ellers kan skade alle tre lag af lak. Her er det meget vigtigt at bruge de rigtige poleringsmidler. Mange lakker er keramiske lakker og rigtigt hårde lakker, der skal bruges en lakrens der passer til den laktype. Der er ufattelig mange produkter på markedet, de fleste er beregnet til en “standart” polering. Der er meget forskel på kvaliteten af produkterne og også priserne på produkterne. Du kan naturligvis selv købe et produkt og gå igang, men pas nu på, at få en god og ikke mindst det rigtige produkt, som kræves til lige din bil.

Min klare anbefaling er at få en snak med fagmanden først.

Polering hjælper med at fjerne mindre småskader i top laget og lakforsegler beskytter lakken. Med langtidsholdbar kvalitets lakforsegler, opnås en hård, glat og meget blank overflade, så f.eks. fugleklatter og andet snavs lettere kan vaskes af. Jeg har flere høj kvalitets produkter, som hver i sær kan klare opgaven.

Bestil tid til undervognsbehandling

For at få den bedste effekt, anbefales det at få bilen undervognsbehandlet cirka hvert tredje år. Hvis du står og mangler en god pris på undervognsbehandling i Ribe og omegn, så tøv ikke med at tage et smut forbi mit værksted.
Fang mig på telefon 21 76 44 44 eller email mail@steenrust.dk, for en uforpligtende snak. Du kan også udfylde kontaktformularen, så vender jeg tilbage til dig snarest muligt