Bilpleje

VIGTIGT FOR DIG OG DIN BIL

Bilpleje

Din bil bør vaskes regelmæssigt, så skadelige partikler og insektrester fjernes. Lakken skal jævnligt have voks til at forsegle overfladen, og beskytte mod nye angreb.
I bilens kabine kan der være bakterier og kemikalier gemt i støvet, der kan være sundhedsskadeligt. Det er derfor vigtigt at holde bilens kabine ren, hvilket også giver en mere behagelig køreoplevelse.

Jeg vil gerne dele ud-af mine erfaringer og de mest normale spørgsmål jeg bliver stillet. Har du yderligere spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte mig.

Hvorfor skal jeg polere min bil?

Bilens lak bliver med tiden beskidt af jord, salt, insekter, fugleklatter, små ridser og meget mere. Det slider og nedbryder bilens lak, over tid.
Det er hverken flot eller godt for bil lakken og til sidst kan der komme rust. Specielt i kanter og kroge, hvor der ofte er fugt, vil der være risiko for startende rust. Men også små ridser og stenslag kan åbne op til bilens metaldele, så der er frit spil for dannelse af rust.
Det er bare ikke fedt at køre rundt i en mat og skjoldet bil.
Med jævnlig vedligeholdelse af bilens lak kan du både bevare bilens værdi og nyde turen.

Kan man polere stenslag og ridser væk?​

Har du fået stenslag eller ridser i lakken, bør det udbedres hurtigst muligt.
Rusten må ikke får lejlighed til at sætte sig! Der går ikke lang tid før rusten begynder at arbejde i metaldelene, hvis metallet er blottet for beskyttelse.
Du behøver ikke give bilen den helt store om lakering. En lille reparation kan afhjælpe små stenslag og ridser. Jeg fjerner begyndende rust og giver en god grunder, herefter tre gange lak og en klarlak. Kigger man efter vil man altid kunne se pletten, men rusten er stoppet.

Hvad er lakforsegling?

En lakforsegling reparerer små ridser i lakken, så den igen er beskyttet og står flot.
Hvis man forstørrer lak overfladen, vil man kunne se en ujævn overflade. Lakforsegleren lægger sig i alle ujævnhederne og laver en tynd beskyttende hinde over hele bilen, den reparerer de små ujævnheder.

Hvad gør lakrens?

Lak rens fjerner urenheder og små ridser genskaber lakkens glans og farvedybde. Alt i forhold hvor uren bilens lak er, bruges forskellige produkter, med den slibningskorn der er nødvendig. Efter en lak rens står bilens lak ubeskyttet og får derfor en lakforsegling efterfølgende.

Hvad skal man polere bilen med?​

Jeg vasker og polere bilens yderste lak lag, jeg fjerne urenheder i lakken som ellers kan skade alle tre lag af lak. Her er det meget vigtigt at bruge de rigtige poleringsmidler. Mange lakker er keramiske lakker og rigtigt hårde lakker, der skal bruges en lakrens der passer til den laktype. Der er ufattelig mange produkter på markedet, de fleste er beregnet til en “standart” polering. Der er meget forskel på kvaliteten af produkterne og også priserne på produkterne. Du kan naturligvis selv købe et produkt og gå igang, men pas nu på, at få en god og ikke mindst det rigtige produkt, som kræves til lige din bil.

Min klare anbefaling er at få en snak med fagmanden først.

Polering hjælper med at fjerne mindre småskader i top laget og lakforsegler beskytter lakken. Med langtidsholdbar kvalitets lakforsegler, opnås en hård, glat og meget blank overflade, så f.eks. fugleklatter og andet snavs lettere kan vaskes af. Jeg har flere høj kvalitets produkter, som hver i sær kan klare opgaven.

Sådan bliver din bil poleret

1. Først gennemgår vi bilen sammen og får aftalt hvad der skal udføres.
2. Du vil modtage rådgivning og anbefalinger for at opnå højeste beskyttelse af din bils lak.
3. Vi aftaler tidspunkt for aflevering og afhentning, evt. kundebil samt prisen for arbejdet.
4. Jeg fjerner urenheder i den yderste lak lag og udbedrer eventuelle små lakskader.
5. Ofte kræves flere gange poleringer med forskellige slibemidler, og slutter med en meget finkornet kvalitets polerings polish.
6. Lakken får til sidst en kvalitets effektiv og langtids holdbar lakforsegler.

Hvor længe holder en polering?

Bil polering er en forebyggende behandling, der sikrer at bilen holder sig flot i lang tid. Poleringen beskytter lakken og bør tilses efter 2-3 år. Men det er svært at sige hvor ofte lakken skal behandles, det kommer an på kørselmønster, hvor ofte den vaskes, om du bruger maskinvask eller håndvask og flere andre faktorer spiller ind. Men grundlæggende
kan man sige at, hvis bilen mister sin glans eller du kan se mange små ridser, så få bestilt en bil polering.
Er du usikker på om det er tid til en polering? eller en lille vedligeholdelse af lakken, så kig ind for en snak, om vedligholdelse af bilens lak.

Hvad koster en polering af bilen?

Polering af bil koster typisk mellem 2.000,- og 4.500 kr.
Med en professionel bil polering af din bil kan prisen variere en del. Hvor dybt skal den renses, er der mange små ridser, er der skjolder og bilmærke. Er det en ældre bil kan der være mange timers arbejde i at, få den til at stå flot og beskyttet for vind og vejr. Modsat hvis det er en nyre bil, så er det måske kun en vedligholdelse af lakken.
Mørke og sorte lakker kan være udfordrende og behandles også med et specialt produkt.
Jeg aftaler altid en fast pris før en igangsætning, så der kommer ingen ubehagelige overraskelser.

Tips & Tricks

Steen kan klare det!

Med tips & tricks fra Steen viser jeg dig hvordan han løser alverdens udfordringer med din bil. Det kan bl.a. være:

– Kabinerens
– Asfalt på bilen
– Sæderens
– Lakreparationer

Er du nysgerrig på hvad Steen kan? Så send en mail til mig i dag på mail@steenrust.dk eller se hvilke tricks jeg har oppe i ærmet.

Hvordan passer man bedst på sin bils lak?

Bilens lak er beskyttet med en lakforsegler som med tiden bliver slidt, får ridser og stenslag.
For at undgå lakforsegleren slides mindst muligt skal du bruge en god vaskesvamp og et godt vaskemiddel til dine bilvask. Undgå såvidt muligt at bruge billige vaskehaller. Kør med passende afstand og undgå hurtig kørsel på grus og ikke asfalteret veje.

Hvorfor skal bilens kabine være ren?

Kabinen bliver udsat for store temperatur udsving. Fugt fra vores sko og tøj. Nogle gange vælger vi at spise i bilen. Vi afsætter spor, medbringer skidt og støv. Alt dette er perfekt for bakterier og grundlaget for en dårlig indeklima i bilen. Vi sidder ofte tæt i bilen så indeklimaet er vigtigt for at få en god køretur.
Mange “glemmer” ting i bilen, papir, tøj o.l. som er med til at holde på fugten og giver dårligt luft i bilen. Er man uheldig i trafikken og skal lave en kraftig opbremsning, er det på ingen måde hensigtsmæssigt at der “flyver” alt muligt rundt i kabinen.
Min anbefaling er derfor altid at, have en ren og opryddet kabine, så man kan nye turen sikkert, både sundhedsmæssigt og sikkerhedsmæssigt

Hvordan laves en kabinerengøring?

Jeg starter med at luftrense hele bilen med en speciel luft turbodyse. Det slår alt skidt op af måtterne og sæderne. Herefter er alt skidt og snavs løsnet og kan let støvsuges.
Så lækker jeg en special sæbe på instrumentbrættet, dørbeklædninger, gearkontsollet og tørre af med fiberklude. Alle revner, kanter og luftsluser rengøres.
Ruder pudses inde som ude.
Sæderne lægges i blød i en special sæbe. Snavs, blod, olie, solcreme mm. fjernes. Sæderne får igen en gang sæbe, derefter støvsuges det beskidte vand op, fra sæderne. Sæderne tørres og og forløbet gentages indtil der ingen pletter er. Når sæderne er helt tørre bliver de imprægneret, så de ikke modtager skidt og snavs.
Tillæg for hunde og katte hår aftales ved gennemgang.

Hvad skal bilen vaskes med indvendig?

Hvis du selv vil vaske bilen indvendigt, lav en blanding af varmt vand og sæbe, med efterfølgende en hårdtvredet klud over alle overflader.
Jeg bruger en special sæbe som er beregnet til instrumentbrættet, dørbeklædninger, gearkontsollet m.m. Det er effectiv og støvafvisende.
Du er altid velkommen til at kigge ind og få råd og vejledning. Du kan også købe sæben her i butikken.

Hvad koster en kabinerengøring?

Der kan være meget forskel på hvor beskidt kabinen er og hvor mange timer der skal bruges på rengøringen. Typisk ligger det mellem 2.000,- og 5.000 kr.
For at der ikke skal opstå misforståelser aftaler jeg altid en fast pris før igangsætning. Kunden skal sørge for at bilen er tømt og klar til rengøring.
Jeg kan tilbyde en kundebil hvis detter er nødvendigt.

Hvad koster en sæderens?

Et enkelt sæde koster ca. 500 kr.
To forsæder og en bagsæde koster ca. 2.000 kr.
Bemærk det er ca. priser.
Sæderne kan være så beskidte at de skal behandles mange gange og derfor også en anden pris. Sæderne bliver imprægneret, så de ikke modtager skidt og snavs efter en behandling.

Bestil tid til undervognsbehandling

For at få den bedste effekt, anbefales det at få bilen undervognsbehandlet cirka hvert tredje år. Hvis du står og mangler en god pris på undervognsbehandling i Ribe og omegn, så tøv ikke med at tage et smut forbi mit værksted.
Fang mig på telefon 21 76 44 44 eller email mail@steenrust.dk, for en uforpligtende snak. Du kan også udfylde kontaktformularen, så vender jeg tilbage til dig snarest muligt
Der er 15% rabat på online booking

 

Hvordan får jeg bilsæderne fine igen?

Du kan naturligvis selv forsøge at rengøre sæderne. Men vær opmærksom på at der nemt kommer pletter og skjolder.
Jeg bruger en special sæbe og kraftig støvsuger til opsamling af det beskidte sæbevand. Sæderne lægges i blød i en special sæbe. Snavs, blod, olie, solcreme mm. fjernes. Sæderne får igen en gang sæbe, derefter støvsuges det beskidte vand op, fra sæderne. Sæderne tørres og forløbet gentages indtil der ingen pletter er.
Når sæderne er helt tørre bliver imprægneret, så de ikke modtager skidt og snavs.

Hvordan fjernes asfalt / tjærepletter på bilen?

Man skal være lidt forsigtig når asfalt skal fjernes fra bilens lak og fælge. Der kan nemt være sand og små sten raster i tjære.
Jeg opløser altid tjæren med et special produkt, som jeg også bruger ved undervogns behandling, så skylder jeg af med vand først, herefter vasker jeg det sidste væk. På den måde kommer der ikke ridser i lakken og fælgene kommer til at stå flotte igen.

Hvordan skal bilens fælge rengøres?

Bremsestøv, skidt og snavs sætter sig på alle typer fælge. Det kan over tid beskadige dine fælge. Fælgene bør jævnligt rengøres så det ikke sætter sig permanent.

Hvordan skal bilens fælge rengøres?

Bremsestøv, skidt og snavs sætter sig på alle typer fælge. Det kan over tid beskadige dine
fælge. Fælgene bør jævnligt rengøres så det ikke sætter sig permanent.

Vinyl polering / Plast vedligeholdelse i bilen

Der er meget vinyl i din bil som desværre bliver både trist og mat at se på. Med en vinyl polering får din bil en helt andet udtryk, ja den bliver næsten som ny.
Jeg bruger et special produkt som vedligeholder vinyl og plast dele i bilen.

Er det godt at vaske bil i vaskehal?

Det er et spørgsmål som har delt vandene i mange år.
Min anbefaling er at, undgå såvidt muligt billige vaskehaller. Specielt bør du undgå undervognsvask og mange steder er voksbehandling mildt sagt ringe. Bilen bliver hvid-mat og mister sin glans. Så har du tid og mulighed for at håndvaske bilen, er det at foretrække

Er det bedst at vaske bil i regnvejr?

Ja det er en god idé at vaske bilen i regnvejr!
Der er 3 store fordele ved at vaske bilen i regnvejr:
1. Regnvand indeholder ikke kalk. Du skal ikke tørre bilen af for at undgå kalkpletter eller rande.
2. Du skal ikke pøse vand på hele tiden.
3. Når bilen er våd, slider det ikke så meget på lakken for at få skidtet af.

Kan man vaske bilen i solskin?

Hvis det er solskin, er det bedst at sætte bilen i skygge og vaske den hvor solen ikke skinner direkte på bilen. Når solen rammer bilen fordamper vandet hurtigt og du skal pøse meget vand på, under din vask.
Det er svært at holde bilens overflade fugtig og din vask vil slide meget på lakken. I alm. hus vand er der kalk og når du skyller bilen vil der komme kalk på overfladen som skal tørres af efterfølgenden – med risiko for kalkpletter og render.

Kan man vaske sin bil for meget?

Hver gang man vasker sin bil, slider det på lakforsegler. Dermed ikke sagt du ikke skal vaske bilen men det er i langt de fleste tilfælde nok at vaske bilen en gang om måneden.
Det er bedst at bruge en god bil svamp, brug en god bilvaske middel og sprøjt efter med haveslangen eller højtryksrenser. Sørg for at vaske og rengøre alle kanter. Typisk vil en gang om månden være nok.